Campagne Stoppen met Roken

 

Vanaf 1 januari 2022 verandert de wetgeving rond rookruimtes in bedrijven. Rookruimtes zijn vanaf dan verboden en ook roken op het buitenterrein is voor veel bedrijven niet meer mogelijk.

Stoppen met roken levert de individu (en ook de directe omgeving) veel gezondheidsvoordelen op. Maar een rookvrij bedrijf levert ook veel op. Denk aan een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Ook op de werksfeer kan dit een positief effect hebben.

Hulp bij het stoppen

Het is algemeen bekend dat stoppen met roken niet eenvoudig is. Professionele begeleiding kan precies het verschil maken. Daarom start Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf (in opdracht van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf) het Stoppen met Roken-programma. Deelname aan het programma levert een 10x hogere slagingskans dan stoppen met roken zonder hulp.

 

Werkgevers: bied het Stoppen met Roken-programma aan

Voelt u zich betrokken bij de gezondheid van uw werknemers? Geef uw rokende medewerkers dan een goede kans om succesvol te stoppen en meld ze aan voor het Stoppen met Roken-programma van Medipro. U heeft hier per post een informatiepakket over ontvangen. Niet ontvangen of vragen? Neem dan contact op met Medipro (088-5006644 of mail naar komtvoordebakker@medipro.nl).

 

Werknemer: grijp deze kans om te stoppen met roken

Rook je en zie je dit als een goed moment om deze slechte gewoonte definitief de deur uit te zetten? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om professionele hulp te krijgen.

- Biedt je werkgever het Stoppen met Roken-programma aan voor het bedrijf? Dan kun je je hier aanmelden of vragen of iemand je belt voor meer informatie over het programma.

- Biedt je werkgever het programma niet aan? Dan kun je individueel meedoen. Er zijn gratis online informatiebijeenkomsten gepland op 20, 21, 29 en 30 september en op 8 en 16 oktober. Klik hier voor meer informatie.

 

Hoe ziet een Stoppen met Roken-programma eruit?

Het Stoppen met Roken-programma heeft de volgende twee onderdelen:

 

Onderdeel 1: Groepsbijeenkomst
De eerste helft van deze bijeenkomst biedt informatie over roken en stoppen met roken.

Daarin wordt onder andere gesproken over de effecten, verslaving, longkanker en rokershoest.

Daarna volgt een verdieping waarbij we ingaan op de volgende onderwerpen: rokerstype, stopplan, hulpmiddelen en moeilijke momenten.

Duur: 2 uur
Op locatie of online

 

Onderdeel 2: Het Individuele coaching traject
Tien weken individuele coaching met een professionele coach, telefonisch of op locatie.

Dit programma is samengesteld in samenwerking met verschillende organisaties die gespecialiseerd zijn in tabaksverslaving, zoals het Trimbos-Instituut en Medipro Stoppen met Roken coaching.

 

Het Stoppen met Roken programma wordt u gratis aangeboden door Projectbureau Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf in opdracht van Stichting Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Close