Benauwd door het werk, dat wil je toch niet?

Begin 2019 heeft BEKO in opdracht van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf een zak stuifarme strooibloem bij alle scholen geleverd. 

Waarom eigenlijk?

Beroepsallergie en beroepsastma komen veel voor in de bakkerijsector. Veel bakkers hebben allergieklachten, doordat ze teveel meelstof inademen. Hoe meer meelstof zij inademen, hoe groter de kans dat allergie ontstaat. Om dit te voorkomen moet je dus het stuiven met meel beperken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Eén daarvan is het gebruikt van stuifarme producten op de werktafel, zoals stuifarme strooibloem of olie.

Film Teylingen College

Om vooral jongeren hiermee kennis te laten maken heeft BEKO voor ons bij alle scholen een zak stuifarme strooibloem geleverd. Van de eerste levering hebben we een filmpje gemaakt. Klik op de foto om het te bekijken.

 

We wilden natuurlijk ook graag weten wat de docenten en leerlingen vonden van stuifarme strooibloem. We hebben 20 scholen telefonisch gesproken en waren blij verrast door de resultaten. Meer dan de helft had de stuifarme strooibloem gebruikt. Degene die het product hiervoor nog niet kenden, waren erg tevreden over het effect. Docenten die er nog niet aan waren toegekomen of die de mailing gemist hadden, gingen het alsnog proberen. Meerdere docenten gaven aan dat ze de risico's van grondstofallergie in het lesmateriaal op gaan nemen.

Omdat het bellen van de scholen duidelijk een extra stimulans was voor degene die de strooibloem nog niet hadden gebruikt, zullen we de andere scholen ook nog bellen.

Meer weten? 

Kijk voor alle informatie over het voorkomen van beroepsastma en beroepsallergie op: www.blijmetstofvrij.nl. Zijn er vragen? Stuur dan een mail naar info@blijmetstofvrij.nl of bel naar 0317 47225.

Close